"Kouč neradí. Kouč je osoba, ktorá ti poskytne bezpečný a dôverný priestor na znovuobjavenie tvojich pokladov, skrytého potenciálu, aby si si mohol a vedel poradiť sám. Najväčší odborník na tvoj život, si ty sám." Život s koučom

1

“Dobrý život je proces, nie je to stav bytia. Je to smer, nie cieľ.” Carl Rogers

1

"Nie je vždy nevyhnutné, aby nám niekto radil….Každý má svetlo pravdy vo svojom srdci a ak sme dostatočne uvedomelí a pokojní, odpoveď nájdeme vo svojom vnútri. No vždy potrebujeme niekoho, kto kladie dobré otázky"….

1

"Najjednoduchší spôsob ako prekonávať životné prekážky, je nájsť zmysel v ich prekonávaní."

1

“Všetko, čo nás irituje na druhých, nás môže viesť k porozumeniu samých seba.” Carl Gustav Jung

1

Možno je teraz ten správny čas

Život s koučom

 

 

 

Nezdá sa, ale už je to viac ako mesiac, čo sme sa ocitli na nedobrovoľných prázdninách. Pre tých, čo ešte necítia odpor k tomuto slovu, máme za  sebou viac ako mesiac v domácej karanténe

Zvláštny pocit v neznámej situácii, ktorý by ma pred niekoľkými týždňami ani vo sne nenapadol. Žiaľ, ako sa hovorí, ...človek mieni, Pán Boh mení a my sme sa ocitli v krutej realite, ktorú nemáme až tak pod kontrolou. Teda nie tak, ako by sme chceli. Náš svet sa zmenšil na zopár metrov štvorcových a väčšina z nás má pred sebou novú výzvu. 

Rúšky ušité, deti na poriadku, homeschooling nastavený, dom vyprataný, knihy prečítané, chlebíky napečené, seriály a filmy trikrát pozreté, využitie časopriestoru na metre štvorcové, tak akurát. A čo ďalej?

Neviem, ako je to u vás, ale u mňa  nastal práve teraz ten správny čas, resp. dosiahla som ten pomyselný bod zlomu, keď si potrebujem upratať, urobiť si konečne poriadok v hlave, utriediť myšlienky, urobiť jasno v tom, čo a ako ďalej...skrátka, niečo urobiť.  

Pýtate sa, ako som rozpoznala ten bod zlomu? U mňa je to na sto percent nekľudný spánok v hladine theta. Poznáte ten stav, keď sa vám premieta ten istý film každú noc a vy nemôžete spať? Tento stav poukazuje na to, čo sa skrýva v mojom podvedomí. V mojom prípade je to podvedomá veľká nespokojnosť s tým, ako sa snažím zaplátať veľkú dieru malou záplatou. 

Priznám sa, že posledná noc bola až tak krutá, že som rozmýšľala, či vstanem a zapíšem si tie skvelé myšlienky, ktoré mi chodia hlavou, nedajú mi spať a budem pracovať na tom až do rána, alebo skúsim zaspať.  Toľko neporiadku a odpadu, ktorý nosím v hlave, to by nezvládol ani extra veľký kontajner. 

Ráno som už na nič nečakala, vybrala som si svoj obľúbený koučovací nástroj  "Kruh Života" a životných priorít a začala s veľkým jarným upratovaním. Kde?  V mojej hlave. Čo ďalej? Ako budem  profesne fungovať a existovať?  Ako nastolím opäť rovnováhu, ako budem žiť spokojný život v karanténe a pokojne spávať. Ozvalo sa hneď niekoľko vnútorných hlasov, niekoľko kritikov a odporcov, ktorí mi chceli nahovoriť, že v tejto situácii predsa nič nemusím a načo aj....stačí počkať.  Alebo pokračovať v doterajších aktivitách, ktoré mi pomáhajú prežiť deň za dňom v obavách o budúcnosť, týždne a možno aj mesiace v tomto užitočnom väzení. Alebo....všetko môže byť aj inak. 

Dobrá správa je, že v tých zopár metroch štvorcových existuje predsa len niečo, čo mám pod kontrolou a nie je toho málo a môj život, aj keď sa to po zhliadnutí TV správ nezdá,  mám stále vo svojich rukách a ešte stále som jediným bossom svojho života JA a nikto iný! 

Túto situácia mi tak trošku pripomína dej filmu, v ktorom sa hlavný hrdina nie svojim zavinením  a nespravodlivým odsúdením dostane do väzenia. Každý takýto filmový hrdina sa rozhodne využiť všetok čas strávený vo väzení maximálne efektívne – cvičením, sebarozvojom, učením sa, sebauvedomením a sebapoznaním. 

Tento fiktívny hrdina nestráca nádej aj napriek tomu, že život nie je vždy fér. 

Videli ste film Vykúpenie z väznice Shawshank? Jeden z divácky najobľúbenejších filmov všetkých čias, ktorý si vyslúžil i sedem nominácií na Oscara. Tento film, možno pokojne označiť za akéhosi „sprievodcu životom“. 

 

Moja obľúbená scénka z filmu 

 

 

Film a hlavne jeho hrdina nám odovzdáva veľa nádherných motivačných myšlienok a odkazov, ktorými vás môže nakaziť, ako napríklad : 

Buďte vytrvalí a nikdy nezabúdajte na svoje sny, pretože po každej búrke vyjde slnko a aj keď sa to nezdá a nie je to jednoduché, ak ostaneme verní svojím snom, môžeme dosiahnuť čokoľvek. 

Niekedy sa vzdávame príliš rýchlo a príliš ľahko. Väčšina problémov však má aj svoje riešenia. Niekedy ich len nevidíme. 

Skúste sa na veci občas pozrieť trochu „inak“. 

Čím menej vám bude záležať na tom, čo si myslia iní, tým úžasnejší život budete viesť.

 

V posledných dňoch karantény som si uvedomila niečo veľmi dôležité, a síce, že môžem využiť svoje zdroje a potenciál aj iným spôsobom ako som to robila doteraz  a viem byť pritom nápomocná aj pre  svoje okolie. Možno sa nájdu ľudia, alebo dokonca klienti, ktorí túto moju snahu a ponuku ocenia. A ak sa nenájdu, ostane mi dobrý pocit, že som urobila maximum pre seba a svojich najbližších.

Skúsila som sa na celú situáciu, v ktorej sa momentálne nachádzame, pozrieť očami hlavného hrdinu spomínaného filmu Vykúpenie z väznice Shawshank Andyho Dufrensa a nachádzať iné, nové možnosti, či riešenia, ako s vami naďalej ostať v kontakte. Môj informačný tunel z karantény ponúka viacero online možností. 

1. Ako prvú možnosť odporúčam bezplatného Minisprievodcu osobného rozvoja  -  "URČTE SI PRIORITY", ku ktorému ponúkam 30 min. SKYPE koučing zdarma v čase trvania karantény.

2. Rovnako tak ponúkam  na stiahnutie aj druhého bezplatného  Minisprievodcu “STAŇTE SA PÁNOM  SVOJHO ČASU” užitočný sprievodca v plánovaní vášho času.

3. Ak potrebujete načerpať energiu, mám pre vás  už čoskoro vynikajúci nástroj  „DOBITE SI BATERKY“, pomocník  osobného rozvoja v práci so svojou energiou. 

4. SKYPE koučing na všetky Koučovacie programy Život  s koučom a ich kombinácie za 50% ceny v čase trvania karantény

5. Jarná SKYPE ochutnávka koučingu zdarma! /15.4. - 17.5.2020/

6. Všetky už zakúpené a získané poukazy na koučovacie programy  a koučovacie služby môžete využiť do konca roka bez obmedzení. 

 

Ako profesionálny kouč prichádzam v štandardných podmienkach do priameho kontaktu s mojimi klientmi. 

V čase karantény sa správam zodpovedne a preto dočasne neponúkam  služby – osobný a skupinový koučing.
Hypotéka a účty však nepočkajú.

Objednajte si moje budúce služby a pomôžte mi prekonať túto krízu. Ďakujem.

Koučovacie programy 

Workshopy 

 

Našou najväčšou silou sme my sami. V tých najťažších a najtemnejších chvíľach musíte ostať verní predovšetkým sami sebe. Pretože aj keď by vám niekto vzal úplne všetko, vaša vôľa, odvaha a schopnosť bojovať vám ostanú.

 

Ďakujem Vám za Vašu dlhodobú priazeň, Vašu podporu v ťažkých časoch a  vďaka za to, že ma v tom nenecháte samú. 

Ďakujem našim dvom úžasným dcéram, môjmu milovanému manželovi a mojej rodine, že mi pomáhajú prekonať toto neľahké obdobie.

 

Slávka Kočanová

Váš partner v osobnom rozvoji, profesionálny kouč a sprievodca pre Život s koučom

Kontakt

Moje meno je Slávka Kočanová, som profesionálny certifikovaný kouč, Váš partner v oblasti osobného rozvoja, životných zmien, v profesnej a podnikateľskej sfére a Váš sprievodca pre Život s koučom.

Ing. Slávka Kočanová, PCC (ICF)
ČR +420 777 902 100
SR. +421 908 158 268
info@zivotskoucom.sk

Vaše osobné údaje sú u nás v bezpečí a budeme (spol. DE-WORKS, s.r.o. - poskytovateľ koučingových a poradenských služieb pod názvom Život s koučom - Slávka Kočanová) ich na základe Vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre vzájomnú komunikáciu a súhlas so zasielaním obchodných ponúk a informácií. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať zaslaním e-maila.

©2024 Život s koučom | Všeobecné vyhlásenie | Design by SIXNET